21 april 2014

Vorderingen


Domingo 6 avril 2014 (Vervolg)
S'middags hadden we op het land gewerkt en zijn we naar "la mina" geweest, een grot, "mijngang" die vroeger gegraven is voor de watervoorziening, net naast het pad van het land. De vlier eruit gehakt... het water stroomt nu beter... wanneer we weer hier terug zijn wordt de bron schoongemaakt, we krijgen hulp, je moet dan echt de grot in....best spannend, hoe zal dat er van binnen uit zien...wanneer de grot is schoongemaakt en het water weer optimaal stroomt kunnen we naar de apotheek om een monster van het water te brengen om het te laten analyseren. Je denkt in eerste instantie aan een klein buisje, neeee, dat doen we hier met een grote waterfles van zo een pakweg 5 liter water! :) Als het goed is kunnen we het voorland er mee irrigeren!
Lunes 7 avril 2014
Eerst even de dagelijks gang naar de bakker, ze maakt op ons verzoek een "barra integral", oftewel een volkoren stokbrood. Als we wat nodig hebben, kunnen we langs komen, ook voor het internet. Ja, bij ‘t hotel willen we liever niet meer, als ineens het licht uitgaat.....Vorige nacht had eerst Drogo overgegeven en toen Pussay....Mmm, is dat toevallig­­? Ze hebben wel ander eten gekregen een paar dagen geleden. Afijn, Drogo heeft ons wakker gehouden. Tot 3 keer toe....Nu had Roy wel een teek bij hem weggehaald een paar dagen geleden. In de namiddag gingen we een kruiwagen (Jippie, scheelt een hoop werk) en een grote schep halen bij de ICOS met Louis, wanneer je lid bent van de coöperatie krijg je een beetje korting. Drogo had weer overgegeven, maar geen voedsel...toch straks maar even naar de dierenarts, eerst even naar de tandarts, ik had een afspraak,...zaten we daar in een (groen) hok vol met wachtenden voor je...je kon er niet omheen, grootbeeld tv voor je snuit! Iedereen dook in een boek of een krant tot Roy de afstandsbediening naast zich zag liggen, nou er was niet veel...kommer en kwel...afijn met een uur vertraging mocht ik, mijn eerste kroon die eruit gevallen was, ofwel afgebroken, is niet meer te herstellen...laatste kies, ja die trekken we gewoon en wanneer het genezen is behandelen we hem, en de voorlaatste, nou die ontsteking heeft zich ook doorgezet bij deze kroon, niet te redden, ofwel trekken en nieuwe stift en kroon...kassa, ga ‘t bedrag niet meer noemen, te veel en oninteressant. Ga wel even in Nederland naar de tandarts...
Nu richting dierenarts, het was inmiddels al 20.30 uur, even aanbellen, 2 dames deden open, ze zouden net afsluiten, ze hadden eigenlijk geen dienst, maar wilden toch naar Drogo kijken. Zeer goed bekeken en geprikt en onderzocht. Ze heeft 5 jaar in Engeland gewoond en ze sprak Engels, hèhè, kon ik even even ademhalen zonder m’n hersenen te hoeven kraken. Best vermoeiend wanneer je het Spaans nog niet onder de knie hebt en ook de tijd en ruimte hebt om het NU te leren...afhankelijk van het internet/elektriciteit/zon (paneel)! De assistente had meteen een bondje gesloten met Drogo, hij werd dan ook verwend :), jaa labradors doen ook alles voor eten....Mocht nog even onder de microscoop meekijken, altijd leuk!...waarschijnlijk is het (slijm) braken gekomen door de beet van de teek, hij is daarvoor behandeld en het gaat goed met hem! Om 23.00 uur waren we pas terug, helaas niks gegeten..een paar stokbroden weggewerkt :). Pussay weigert nog steeds te eten..... Nog even naar de kroegbaas en zijn vrouw (zij is voorzitter van de bewonersvereniging) gesproken, we mogen daar internetten, dat is heel fijn!

Martes 8 avril 2014
Zonnige dag, we hebben besloten waar we de slaapplek gaan maken wanneer we terug komen, voorlopig..., huis moet echt eerst het dak eraf, meteen goed doen, anders hebben we straks dubbel werk. Ik kon niet echt m’n draai vinden vandaag, ik heb het waarschijnlijk druk gehad met niks....ondertussen is deel vd koeienstal schoongemaakt en het hout wat daar ligt naar een andere plek verplaatst. 
Het hout wat buiten lag heb ik ook maar met de kruiwagen (wat ’n genot zo’n kruiwagen) naar de stal gebracht. Doorgegaan met aardappels poten, was warm vandaag 23 graden. We zaten onder onze overkapping te eten toen de bakker langs kwam met een zak maiskolven. Hij heeft als hobby tuinieren en mais ”del Pais” te planten voor zijn dieren. Echte mais, (niks genetisch gemanipuleerd) met hem kan ik praten (als ik vloeiend Spaans kon) In 10 minuten tijd overspoelde hij ons met info over de Finca, wel leuk, de mais, bomen snoeien, de plekken, droog/nat enz... Of we nog een Mastiff wilden want hij had pups en ook kippen kunnen we krijgen, aardige man en hij was weer vertrokken....en zo loopt het af en toe aan bij ons...

Miercoles 9 avril 2014
Lekker weer als ik door m’n dakraam naar buiten kijk,...zonnetje, half bewolkt en 22 graden, 1 pallet overgebracht naar de Finca aggregaat gehuurd, en die kwamen ze lekker even brengen met ‘n terreinwagen. We hadden (goedkoop) hout besteld bij Isa, Roy gaat deuren maken voor de koeienstal, hele hoge grote deuren. We lagen echt dubbel van het lachen, want die deuren zijn echt niet te tillen! Okay, we wilden goedkope deuren, haha..1 deur blijft nu dicht, de ander kan net heen en weer, en maar goed ook, lol.. De dag eindigt met een forse onweersbui, wel lekker verfrissend! Slapen voor het eerst op de Finca! Weliswaar in de camper!

Jueves 10 avril 2014
Wel prettig, je kan meteen beginnen met werken als je ter plaatse slaapt, ochtendwandeling met Drogo gemaakt. De koekoek koekoekt er vrolijk op los... Stralend blauwe lucht 25 graden, ik teken hiervoor! Laat in de middags 2 pallets afgebouwd bij Isa, want ze staan een beetje in de weg... Onweersbui s’middags, ze zou na de bui komen met Louis.. Nouuuu, ze kwam met 8 pallets aan om een uur of acht :) Dat was wel veel hoor, want wij wisten hoe we ze opgebouwd hadden... Tot 24 uur met z’n vieren bezig geweest, en dat zijn er pas 8, helaas kunnen ze niet zomaar de koeienstal in gereden worden i.v.m. een drempel, met onze “dos manos”, mijn rug vond dit niet zo leuk, en ik was niet de enige...jeetje wat zijn die lui sterk... Bekaf maar voldaan in bed gestort...Viernes 11 avril 2014
Ik zit nu op m’n zonnepaneeltje het blog vast te schrijven onder ‘n lekker zonnetje, 23 graden, het is weer prachtig weer, helemaal goed, s’nachts is het hier wel frisser dan in Nederland, maar we zitten ook veel hoger! Vandaag is het ‘luiken in het huisje maken’, en de deur (die zware) moet erin gehangen worden, onderhand heb ik de koeienstal gereorganiseerd, want afladen betekent nog niet dat het staat! We hebben nog een stel pallets te gaan namelijk…dat wordt proppen…maar dat hoeft niet deze week....

Sabado 12 avril 2014
Vandaag komt iemand langs die 3 Ha wil huren i.v.m. een subsidieaanvraag, en als tegenprestatie de 7,5 Ha schoonmaakt met een machine. Klinkt goed, dat zou onze eerste grote ruilhandel worden. We denken er over na! Later op de dag komt onze nieuwe vriend met een grondfrees het grasveld omploegen, ongeveer 1 Ha voor de moestuin. De topper!


Pussay was aan de wandel met haar tuigje om, ging niet echt lekker, ze kwam steeds weer ‘n bramentak tegen, dat loopt ook niet lekker hè, afijn, ze ging zelf de camper weer in… 20 graden vandaag met zon. Vandaag heb ik kruiwagens met aarde en mest naar beneden gereden, krijg ik vast  spierballen van ;)

Domingo 13 avril 2014
26 graden en zon! We gaan het weer hier zelf bijhouden, want het klopt niet altijd met het weerstation. Laten we zeggen, we zitten in de goede hoek, uiteindelijk horen we nog steeds bij de Ribiera Sacra! Men zegt dat alles makkelijker groeit hier op de finca dan boven. Met boven bedoelen ze Castro. Vandaag is het plan om een gat te maken in de muur van de (rechter) koeienstal, dan kan het raam erin. Zoooo, pittige arbeid, het was even bikkelen…..voor....en...na...prachtige ramen gekregen van mensen uit Nieuw- Vennep! Nu nog even afwerken...dit is de eerste...

Lunes, 14 avril 2014
De aggregaat moest terug, ze zijn niet zo moeilijk hier, we hadden ‘m maar 2 dagen nodig, maar ja, in het weekend waren we aan de deur geweest om hem terug te gaan brengen, er was niemand…no problema…als het aan die man had gelegen hadden we maar 1 dag betaald, maar dat ging ons te ver…vooral veel rommel opgeruimd vandaag...hakken, hakken, raam passen, het wordt leuk! Het is licht op de finca met volle maan! Oh ja, zonnetje en 25 graden! Isa kwam nog wat slaplantjes brengen in 'n enorm koolblad! :)

Martes 15 avril 2014
Vanmorgen ben ik de bramen uit de vlier bij de koeienstal gaan halen, ik ergerde me eraan dat al die lange slierten er nog in hingen, dat knapt lekker op! ‘Even’ alles uit de camper, anders slepen we alles weer mee terug…de laatste week hebben we naar opvang voor Drogo en Pussay gezocht, maar dat is niet gelukt. Katten kan je sowieso vergeten, die nemen ze niet op en voor de honden zaten ze vol in de wijde omgeving, ja we konden wel in de grote steden gaan kijken…even 100 km verderop, ;0 okay jongens, jullie gaan weer gezellig mee... Ze hebben er geen probleem mee...en..inmiddels is Pussay wel aan het eten hier gewend.


…het raam erin gezet, bijna afgewerkt, de rest komt laterrrr…..s‘avonds nog even wat sla geplant en kruiden en kikkererwten gezaaid. Aardbeien in de grond en alles nog een flinke scheut waterrr….23 graden…zon!
We kwamen op het plein aan en stonden te praten toen Pussay de deur uitglipte, (ahhh ze wil hier blijven!) ze rende keihard weg naar de overkant van het plein de steeg in, nee hè, ik dacht; dat was t dan……gauw de zaklantaarn erbij, Roy en Louis waren er achteraan gerend, komt ze doodleuk uit die donkere steeg teruglopen, ze vond het blijkbaar toch niks daar....…Louis kon haar zo oppakken en weer de camper inzetten…pfff…mochten nog even ‘n douche nemen in Francisco’s huis, even gedag zeggen en ZZZzzz, vroeg op..

Miercoles 16 avril 2014
We besluiten om terug te rijden zonder tolwegen, even kijken of dat gaat lukken en of dat bevalt! 

Lunes, 21 avril  2014
Deze route bevalt heel goed, je rijdt er wat langer over, maar het is genieten, we zullen de route nog uitschrijven voor diegenen die niet over de snelweg willen sjezen, maar tijdens de reis willen genieten van een stuk natuur en cultuur! In Spanje namen we snelwegen, maar niet de tolwegen, het viel reuze mee hoe druk dat was, bij de tegenliggers was het wel wat drukker....de De tomtom leidde ons wel dwars naar de middencirkel van Parijs....maar het grappige was, we konden gewoon doorrijden...buitencirkel van Parijs is blijkbaar veel drukker....morgen wordt de camper teruggebracht en wordt besloten over ons campertje of er alleen een nieuwe motor in moet...