28 mei 2014

Terug in Galicia


Voor 2 weken naar Nederland
de 17e april kwamen we aan, nog net op tijd om Yuri te feliciteren! Jariggg!! Leuke avond met z´n allen gehad en verrassing...Tara was er ook!!
We hebben de camper teruggebracht naar Apeldoorn en bij Yuri en Zoe gelogeerd..dat was heel fijn....de dieren in de caravan...in 10 dagen  alles regelen; onze caravan gerepareerd bij de garage...hij staat nu in de verkoop...
Druk geweest met doktersbezoek, fysio, tandartsbezoeken, bloedneus van Roy op de eerste hulp dicht laten branden, zoeken naar ´n auto...
Maar die hebben we inmiddels, door de gouden tip van Hans! Mooie bus en hij rijdt als 'n trein!! ZO, DAAR ZIJN WE BLIJ MEE!!
 
Viernes, 2 mayo 2014
Op naar Spanje, met aanhanger en de overgebleven spullen...

Sabado, 3 mayo 2014
Was een pittige tocht voor Roy, want ik mag niet met een aanhanger rijden, maar de auto rijdt prima! Bij Annelies en Wim geslapen in Spanje, we kwamen erg laat aan, leuk om elkaar weer even te zien! Wat hebben ook jullie hard gewerkt! Keuken en tuin zijn veranderd, ziet er goed uit! 

Domingo 4 mayo 2014
Weer op tijd op, anders halen we het feest in Castro, fiësta de Carne do Caldeiro niet! Nou we werden binnengehaald...., heel leuk! Heerlijke gerechten, Galicische muziek, veel vlees....heerlijke wijn, mooi weer, lieve mensen, veel plezier en drukte. Het was iets minder druk dan de vorige jaren, daar het Moederdag was in Spanje, (hier is Moederdag op de eerste zondag in mei) en dan eten veel mensen thuis, ondanks dat, gezellige drukte. 






Viernes, 9 mayo 2014 
Roy heeft het kippenhok weer in elkaar gezet, we hebben hem meegenomen uit Nederland, morgen kippen kopen! 


Sabado, 10 mayo 2014
5 kippen gekocht in a Barrela, wat zijn ze mooi en tam...wel heel tam, er is er maar eentje bij die in actie komt :) , de rest moet vast nog even wennen...ze staan voorlopig in de afgezette groentetuin, zodat ze lekker de grond kunnen omwoelen en bemesten, zo dat scheelt weer wat gras maaien....



Domingo, 11 mayo 2014 
Morgen komen onze eerste gasten/vrienden uit Nederland
We maken in het huis(je) een kamer klaar zodat ze een eigen plek hebben om te slapen. Wat een heerlijk weer om ze te verwelkomen! Luis kwam even 4 pallets brengen, want de bedden staan nog opgeslagen. Zeil gelegd en een kast en spiegel erin en het is een hele gezellige kamer geworden! De kaarsjes, lectuur, pantoffels en laarzen staan klaar! Van 1 kamer hebben de toiletkamer gemaakt, en een kamer waar het dak toch al kapot was de "badkamer", de zogenaamde natte kamer...alleen als het regent natuurlijk... Nu moet je het zo zien....bij mooi weer hangen we onze campingdouche in de zon en kan je smiddags warm douchen!!
De dag is nog jong en Isa en Luis (je spreekt uit Louis :) komen langs met de trekker....we hadden niet begrepen dat we vandaag gingen planten...maar...het was heel leuk, Roy, Isa en ik achter op de tractor en Luis sjeesde ons over het land! We hadden de mais al van de kolven gehaald, 3/4 emmer...we beseften pas hoeveel het was toen we een halve hectare mais hadden gezaaid en ook nog een halve zak aardappelen...zo dat ging even snel...wel heel fijn, wat een samenwerking! Toffe middag gehad, moe maar voldaan!



Lunes, 12 mayo 2014
Drie eieren gelegd tot nu toe, ga zo door! Even snel weer een pallet halen!
Weer heerlijk weer..., 25 graden en de zon schijnt volop! Plantjes in de grond en we moesten opschieten want om 15 uur zouden Evelien en Ezra aankomen in Ourense. (met de trein) Stipt op tijd stonden we bij het station, heerlijk om ze weer te zien! Heerlijke wandeling langs de el Mino gemaakt. Ezra over de Millennium brug gelopen, langs de Lidl en op naar huis. Top middag gehad! Even in de sporttoestellen langs "el Mino", in Ourense gehangen....:) Zo doe je dat hier...





Martes, 13 mayo 2014
Vandaag is Roy jarig, heerlijk uitgebreid ontbeten met z'n allen. We gingen "even" langs de boer die vroeger het land schoonmaakte...wel...we werden verwelkomt, ze lieten ons de hele finca zien, moesten mee eten, wat echt geen straf was, alles hadden ze zelf gemaakt in die prachtige estufa, waar ik acuut verliefd op werd, wat een mooi ding, en wat handig, je kookt en tegelijkertijd heb je een warm vertrek....worst, tortilla, kip, cakejes, en ook de eigengemaakte wijn, mmm genoten, wijn zonder toevoegingen is echt wel lekker, en het eten was heel erg veel, dat is Galicia, (fiesta y comer) E en E vielen met hun neus in de boter, van uit eten gaan kwam niets deze dag, moesten we maar even verschuiven! 

Het was Roy z'n dag, we zijn naar Monforte gereden en in het dal van "el Mino" gereden, prachtig uitzicht over alle wijngaarden langs "el Mino"!

Zie je die brug daar beneden? 
Dat is hier...


Verrassing: Isa had een cheesecake gebakken en Roy wist van niks. 4 bezoekers terwijl hij zijn verjaardag niet zou vieren...het was een hele leuke verrassing (Mi)! 

Nog even nagenieten bij de open haard die Luis gemaakt heeft in de deuropening van de koeienstal! foto's zijn gemaakt bij Pepe. Droom van een estufa!!



Miercoles 14 mayo 2014
Natuurlijk een lekker ontbijt, vandaag trouwt onze nicht en neef, mmm helaas kunnen we er niet bij zijn...maar al onze kids wel! Gefeliciteerd!! <3 <3
Vandaag met z'n vieren 3 pallets naar de finca gebracht, keihard gewerkt, Evelien gesopt, Ez kookte en heeft de muren onder handen genomen, heeft in haar beste Spaans (biologisch!) brood gehaald bij de bakker, 
wij hebben alles op z'n plek gezet, onze kamer over hoop gehaald en eindelijk een echt bed neergezet, zeiltje op de grond, woont nu net iets comfortabeler! s'avonds wilden we een borrel halen bij Mancho, helaas hij was dicht...geen idee waarom, nog niet eerder gebeurd..

Jueves 15 mayo 2014
Het houd maar niet op met het mooie weer! 27 graden en de zon schijnt, s'avonds koelt het behoorlijk af hier op 550 meter, maar who cares....lekker dik dekbed...lost alles op..
Vandaag weer 1 pallet gehaald en lekker in de tuin gewerkt. 

Viernes 16 mayo 2014 
Eindelijk de 4,5 hectare laten zien aan E en E, aan de 3 hectare zijn we niet toe gekomen, 't was genoeg zo! S'avonds naar de kroeg bij Mancho, was heel gezellig, wat hebben we deze avond dubbel gelegen van het lachen....veel muziek, nog even galicisch gedanst, top avond! 


Sabado 17 mayo 2014
Bijzondere dag, veel uiteenlopende gebeurtenissen vandaag....
Ontbijtje en op naar de markt in Castro, was warm en druk en je komt natuurlijk iedereen tegen, we moesten ons nog haasten want we gingen Evelien en Ezra naar Santiago de Compostela brengen want zij vliegen vandaag naar 

Barcelona, afscheid valt nooit mee van goede vrienden, maar het was top, gezellig en heel fijn om jullie hier te hebben! Reuze bedankt ook voor jullie hulp!

Vandaag had ik het moeilijk met het gemis van mijn dierbare vrienden in Nederland...het was een verdrietige dag ook omdat onze buurvrouw is overleden, vanavond was de begrafenis, ze is maar 35 geworden...dag Carlotta....ik zal een mooie boom voor je planten op het land wat wij van je hebben gekocht en wat wij nu mogen gebruiken...(M)

Domingo 18 mayo 2014
Rustig aan gedaan vandaag, in de middag kwamen Isa en Luis langs om een wandeling te gaan maken langs rio "el Bubaiño", mooie afleiding, vroeger was er een watermolen om elektriciteit op te wekken in de rivier....er zijn veel boeren die een finca grenzend aan de rivier hebben en hun land er mee bevloeien. Er staat een grote stenen partij, de rots van de Moren, men zegt dat er een ondergrondse gang is van de rots naar de berg in Castro....niet gevonden...mooi uitzicht en heerlijk rustgevend...puur natuur, af ent toe een behoorlijk klimpartij, haha, een dag om bij te komen, 27  graden, zon...




Lunes, 19 mayo 2014
Na al deze drukke maanden even een pas op de plaats..

Martes 20 mayo 2014
Ik doe rustig aan, ik kom niet echt op gang, het regent en het is fris, moet even wennen aan de omslag na 14 dagen tropisch weer....Roy is de koeienstal aan het ordenen, uitzoeken....

Miercoles 21 mei 2014
Naar de gestor om wat informatie te vragen. De gestor kan niet veel voor ons doen, hij begrijpt ook niet waarom we niet worden ingeschreven....ze zouden het wel moeten doen...we gaan nu een brief schrijven, en de reden vragen.....
Na veel wikken en wegen hebben we een estufa gekocht, 

een houtkachel waar je ook op kan koken, een kleintje voor Galicische begrippen,..maar deze kunnen we later ook nog gebruiken als we in het huis wonen. Helaas had ze maar 1 rookgasafvoerpijp....volgende week komen die weer....moet besteld worden...

Jueves, 22 mei 2014
Vandaag weer een pallet gehaald bij Isa en we werden uitgenodigd door Anna, haar moeder, voor een bakkie koffie. bijzonder........Het was weer een bijzonder aangename middag met veel informatie over Castro en de tijd van de dictatuur in Galicie.

Viernes 23 mayo 2014
Zoooo, we hebben in Chantada een gratis wifi plek gevonden bij de bibliotheek. Heel fijn!  Ik heb me meteen ingeschreven voor € 1,20 , ja echt waar, bij de bieb, en ik kan nu Spaanse boeken lenen. Alle begin is moeilijk...ik begin bij de kinderen boeken, haha!!

Domingo 25 mayo 2014
De zon schijnt weer volop, men klaagde hier over het weer de laatste week, ik ook..,er hing een depressie bij Barcelona, waar wij last van hadden, wist een bewoner van Castro te vertellen, normaal gesproken is het hier heerlijk warm weer in mei, tja, depressie is over!
Pallet gehaald, waar laten we al die spullen!!!

Lunes 26 mayo 2014
We waren naar Chantada gegaan, naar de bieb, maar die was gesloten door een feestdag...morgen weer en dan (eindelijk het blog bijwerken!) 
Pallet gehaald, nog 16!!

In de avond nog wat sla en aardappelen en komkommer geplant...de mais en de aardappelen komen al op! (die we 2 weken geleden geplant hebben)
De pruimen en kersen en perziken groeien...


Martes 27 mei 2014
De weken snellen voorbij....
Nog even de brievenbus geplaatst! Dank aan Vivian en Dennis!!

Hasta pronto!!(We kunnen nu post ontvangen hoor :) !!